Izložbe

Promicanje ideja tolerancije na kulturno–umjetnički način važan je dio programa festivala, koji osim što educira i poziva javnost na zajedničko djelovanje i razvijanje kulturnog dijaloga, ujedno obogaćuje i kulturni program grada.

Pojedine grane umjetnosti, poput fotografije ili videa, već su više puta pokazale kao najbrži i najefikasniji put kojim se pristupa najširoj javnosti. Scene kojima smo u zadnje vrijeme svjedoci putem medija svojevrsni su dokumenti stvarnosti, pokazatelji onih istina i činjenica koje možda ne želimo uvijek vidjeti i priznati, ali koji nas podsjećaju da se nepravde događaju u svim zemljama, na svim društvenim razinama i među svim dobnim skupinama. Danas, više nego ikad, ne smijemo dopustiti okretanje glave, zatvaranje očiju pred nečime jer smatramo da 'nije naša stvar' – jedino zajedničkim djelovanjem možemo ovaj svijet učiniti boljim i pravednijim mjestom za sve.

Za Festival u Podgorici smo, zahvaljujući gospodinu Mirku Iliću, pripremili zanimljivu izložbu orginalnih Antimasonskih plakata iz 40ih koju možete pogledati u KIC-u. 

 

Projekt je sufinanciran od strane fonda Europa za građane – Europsko sjećanje / EACEA European Remembrance.

2. Festival tolerancije Crna Gora / Podgorica, KIC

"Antimasonski plakati"

30.05.2016. 18:00

  "Antimasonski plakati" tematska je izložba nacističkih propagandnih plakata iz Srbije iz Drugog svjetskog rata koja je u vlasništvu svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića. Izložba se održava kao popratni program Festivala tolerancije te će se moći pogledati od 31.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb