Filmski program

Od 30. svibnja do 1. lipnja podgorička publika moći će u KIC-u "Budo Tomović" pogledati filmski program sastavljen od iznimnih, snažnih, poučnih, uglavnom nagrađivanih filmova novije produkcije s temom holokausta i tolerancije kao i filmova koji progovaraju o suvremenim životnim situacijama bliskim Festivalu.

Među 11 filmova koji će se prikazati na Festivalu tolerancije Podgorica naći će se od strane publike najbolje ocijenjeni dokumentarni film s prošlomjesečnog Festivala tolerancije Zagreb, potom ove godine Oscarom nagrađeni dokumentarni film te kratki film koji je dobio gotovo 40 nagrada na festivalima širom svijeta, kao i drugi naslovi koji su svojom tematikom i kvalitetom zaslužili da budu među odabranima.

Filmski program odabrali su predsjednik Festivala, dvostruki oskarovac Branko Lustig te direktorica Festivala Nataša Popović. Filmove, koji prikazuju i obrađuju teme holokausta, izbjeglica, ženskih prava, neonacizma, ratova na Balkanu itd. izabrali smo s ciljem prenošenja poruke o ljudskim pravima i slobodama, toleranciji i prihvaćanju različitosti te se, osim umjetničkom vrijednošću, ističu porukom koju odašilju publici, ostavljajući potrebu za dubljim promišljanjem o temama kojima se bave.

Detaljan filmski program i raspored projekcija bit će poznat tjedan dana prije početka Festivala, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

 

Projekt je sufinanciran od strane fonda Europa za građane – Europsko sjećanje / EACEA European Remembrance.
Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb