Diskusije

Otvorene diskusije vezane uz teme biranih filmskih i dokumentarnih projekcija, uveli smo u program prošlogodišnjeg 9. izdanja Festivala tolerancije - JFF Zagreb, kao odgovor na potrebe i prijedloge naše vjerne publike.

Zamišljene kao javna platforma na kojoj se razmijenjuju mišljenja, pitanja i odgovori, slaganja i neslaganja, u diskusijama osim stručnjaka iz relevantnih društvenih područja sudjeluje i publika, kao važan faktor u sukreiranju javnog mišljenja, kroz poticanje kulturne komunikacije, a sve u svrhu izgradnje otvorenijeg i tolerantnijeg društva.

Svake godine trudimo se publici ponuditi još bogatiji i kvalitetniji program te smo osim diskusija kao novitet, za potrebe Festivala u Ljubljani, uveli i dodatnu diskusiju u vidu video konferencije, koja je održana 26. veljače, istovremeno streamingom povezavši Zagreb i Ljubljanu. Na temu 'Nedostatak mjesta obilježavanja/spomen obilježja Holokaustu u Hrvatskoj i Sloveniji', eminentni sugovornici, stručnjaci iz društvenog, kulturnog i političkog života, kao i visoki državni dužnosnici, raspravljali su o trenutačnoj situaciji u obje zemlje, o odnosu prema Holokaustu te općenito o suočavanju s proslošću,  i (ne)prihvaćanju naše zajedničke prošlosti.

Pitanjima i odgovorima, stručnošću sudionika, iskustvima i percepcijom publike, argumentiranjem, zajedno ćemo njegovati kulturu tolerantne i uljuđene komunikacije, stvarati kulturu dijaloga te pomoći u izražavanju javnog mišljenja u vremenu kojem pripadamo. 

 

Projekt je sufinanciran od strane fonda Europa za građane – Europsko sjećanje / EACEA European Remembrance.

2. Festival tolerancije Crna Gora / Podgorica, Velika sala KIC-a

Panel diskusija na temu pomirenja kao mehanizma odmaka od prošlosti

31.05.2016. 12:00

2. Festival tolerancije Crna Gora / Podgorica, DODEST sala

Panel diskusija na temu holokausta i sjećanja

31.05.2016. 19:00

  Projekt je sufinanciran od strane fonda Europa za građane – Europsko sjećanje / EACEA European Remembrance.  

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb