Iuventa – Brod spasa, Diskusija: Zaštita europskih vrijednosti

Michele Cinque - Dokumentarni - May 18th, 2018 - 01:26
Thursday, 17. 12.
17:00
Online
  • Film dostupan online od 17.12.2020. u 17h do 18.12.2020. u 17h.

  • Live stream diskusije dostupan online od 18.12.2020. u 18h.

Sinopsis

U ovom snažnom i dirljivom filmu pratimo spasilački brod Iuventa koji je kupila i kojim upravlja Jugend Rettet, mreža mladih Europljana koji se suprotstavljaju konceptu „tvrđave Europe”. Godine 2016. i 2017. Iuventa je izvela 15 misija, spasivši više od 14 tisuća ljudi prije no što ju je zaplijenila talijanska vlada.

DISKUSIJA: ZAŠTITA EUROPSKIH VRIJEDNOSTI

Zajedničke temeljne vrijednosti stanovnika Europske unije trebale bi biti jedan od važnijih integrativnih čimbenika u Europskoj uniji. No postoji li konzenzus u u utvrđivanju zajedničkih vrijednosti te uzimaju li se one u obzir prilikom donošenja važnih odluka? Štite li se dovoljno vrijednosti poput solidarnosti i poštivanja ljudskih prava, posebno kad su u pitanju izbjeglice? Zaštita europskih vrijednosti tema je diskusije FiD EU u kojoj sudjeluju Tajana Tadić iz udruge Are You Syrious, Senada Šelo Šabić iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Mato Škrabalo, ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za multilateralu i globalna pitanja MVEP-a i Krešimir Kopčić, savjetnik ministra vanjskih poslova za migracijsku politiku i Uniju za Mediteran. Moderatorica je novinarka Jasmina Popović.

Produkcija
Lazy Film
Režija
Michele Cinque
Kamera
Michele Cinque, Martina Cocco
Producent/ica
Christof Brüning, Michele Cinque, Ognjen Dizdarevic, René Frotscher
Godina
May 18th, 2018
Vrijeme trajanja
01:26 min
Montaža
Piero Lassandro
Scenarij
/

Trailer

Nagrade

Biografilm Festival (2018) - Guerilla Staff Award & two special mentions // Salina Doc Fest // International Human Rights Film Festival in Albania // Diritti a Orvieto - Human Rights International film festival // London Migration Festival // This Human World // DocFeed

Search