PROGRAM 'FILM I DISKUSIJA' ODRŽAN JE U KINU KINOTEKA U ZAGREBU

PROGRAM 'FILM I DISKUSIJA' ODRŽAN JE U KINU KINOTEKA U ZAGREBU

30.05.2018.

Program film i diskusija donosi film Tiho dijete učenicima osnovnih škola u Zagrebu! Danas je u 12 sati učenicima prikazan film u kinu Kinoteka, koji donosi priču o jednoj djevojčici i njezinoj obitelji. Smještena u ruralnoj Engleskoj, pratimo priču potpuno gluhog djeteta Libby. 

Njezina obitelj iz srednjeg sloja; koju čine dvojica starije braće, stalno premorena majka i njezin suprug radoholičar, traži brzo rješenje za popravak svojeg „pokidanog“ djeteta kako bi ga opremili za funkcioniranje u stvarnom svijetu. No kad im u pomoć pristigne socijalna radnica za gluhonijeme, postaje očito da nije Libby ta koju treba popravljati.

Nakon filma, uslijedio je živ i dinamičan razgovor između učenika i gostiju programa - Denisa Marijona, predsjednika Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom "SUMSI", Albine Žnidar, prof. rehabilitator, poznate kao druge slijepe osobe u Hrvatskoj koja je započela svoj posao i Angela Naumovskog, gluhe osobe, kazališnog režisera i bas gitariste rock benda naziva Deaf Band Dlan. Diskusiju je moderirala Vanja Daskalović. 

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb