eOBRAZOVANJE

eOBRAZOVANJE

25.03.2018.12:30

eOBRAZOVANJE

13. 4. 2018. u 17:30 sati

Dvorana Müller, kino Europa, Varšavska 3, 10000 Zagreb

Projekt portala www.lektire.skole.hr donosi djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obavezne školske lektire i koji do sada broji oko 400 knjiga te obilje multimedijskim sadržajem kao što su zvučni zapisi i video materijali. Projekt je nastao u realizaciji Bulaja naklade i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, a uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj projekta je da na web stranici budu dostupne sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire – ukupno oko tisuću naslova! Glavni urednik projekta je Zvonimir Bulaja.

No, osim velikog broja djela projekt donosi i mnogo dodatnog sadržaja kao što su bilješke o piscu i djelu, razne napomene i objašnjenja, rječnici manje poznatih riječi, mnoge zanimljivosti, slikovni i zvučni zapisi te multimedijalni sadržaj. Svim učenicima, studentima, nastavnicima i profesorima sadržaj je dostupan posve slobodno i besplatno. Sa svime nabrojenim portal eLektire jedan je od najpopularnijih i najposjećenijih obrazovnih web stranica sličnog sadržaja na hrvatskom jeziku općenito i trenutno broji oko 160000 registriranih korisnika.

Nakon promocije bit će prikazan dokumentarni film „Bez azila: Neispričano poglavlje priče o Anni Frank“ u kojem se stavlja naglasak na događaje koji su prethodili samom Dnevniku Anne Frank i na borbu njenog oca i cijele obitelji kako bi dobili vize koje su ih mogle spasiti od progona.

www.lektire.skole.hr

www.bulaja.com 

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb