Glazbeni program

Festival tolerancije uz svoj bogati filmski program i dodatni program diskusija, izložaba i edukacija koji ga prati, donosi i neizostavan glazbeni program, organiziran kako bi se privuklo što više mlađe publike i kako bi joj se predstavio drugačiji i možda manje poznati, a izuzetno kvalitetan glazbeni i koncertni sadržaj.

Do sada su na Festivalu gostovali vrhunski svjetski i domaći glazbenici različitih žanrova, od sve popularnije klezmer glazbe, romske glazbe, tradicionalne glazbe istočnoeuropskih Židova, jazz glazbe, elektronske glazbe pa sve do poznatih i popularnih domaćih i stranih DJ-eva.

Festival su svojim nastupom i glazbom do sada obogatili svojom ciganskom atmosferom s nešto Mississippi bluesa, flamenca, rumbe i istočnim korijena bend Karavan Familia, 'warm up' legendarnih Kruder & Dorfmeisterovih G-Stone mjesečnih večeri DJ-ica Flo Real, DJ-i Kibbutz Kluba u Beču - DJ Aviv without the Tel i DJ J’aime Julien, Joyce Muniz, Funk Guru & phillipe b2b (CFSN) te poznati belgijski producent i trenutačno jedan od najtraženijih freestyle DJ-eva na svijetu - LeFtO.

Za 11. izdanje Festivala tolerancije glazbeni dio programa ugošćuje DJ Kunu, gypsy bend Valami swing, jazz-rock bend Edi Nulz i elektronski pop kvartet Kids n cats.

Pločnik (Međimurska ul. 21)

DJ KUNA

08.04.2017. 23:00

Mario Kunštek, poznat kao DJ Kuna, novo je pojačanje na urbanoj klupskoj sceni. Njegov opus uključuje raznolike stilove nadogradnje osobnom interpretacijom kroz duhovite rap improvizacije. DJ Kuna aktivan je na sceni preko 5 godina, a do sada se najčešće pojavljivao u Brvnari, Swankyju...

Swanky Monkey Garden ( Ilica 50 )

VALAMI SWING

11.04.2017. 21:00

Članove benda Valami Swing okupila je ljubav prema gypsy jazzu, stilu koji je započeo gitarist Django Reinhard 1930-ih godina u Parizu. To je prvi europski jazz koji virtuozno objedinjuje swing, hot jazz, jazz evergreen hitove, tradicionalnu romsku glazbu, šansone i balkanske melodije.

Pločnik (Međimurska ul. 21)

KIDS N CATS

13.04.2017. 23:00

Kids n Cats elektronski su pop kvartet iz Beča koji na pozornicu donose divlju, šarenu, kaotičnu glazbu podložnu raznim stilskim interpretacijama koja se fino miješa i spaja u harmoničnu cjelinu. Njihov zvuk je kombinacija elektronskog ritma i pop senzibiliteta...

Vinyl (Bogovićeva 3)

EDI NULZ

14.04.2017. 23:00

Edi Nulz bend je koji na začudan, no iznimno uspješan način spaja jazz s rock elementima. Njihove izvedbe su čista anarhija – na pozornici ćete slušati i gledati jazz trio bez basista ili rock band bez vokala, ovisi kako ćete ih doživjeti.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb