Festival market

Festivalski market uveden je 2014. godine i na kojemu se na inovativan način predstavljaju domaći i strani filmski festivali. Koncept Festival Marketa, besplatan i dostupan svima, izvrstan je poligon za razmjenu iskustava filmskih profesionalaca i ljudi iz industrije, razmjenu ideja, koji na jednom mjestu i iz 'prve ruke' mogu dobiti informacije  o relevantnim temama. Do sada smo imali priliku upoznati rad i festivalske djelatnike brojnih europskih festivala poput IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), DOC POINT – Helsinki Documentary Film Festival, Pula Film Festival, Sarajevo Film Festival, Rolling film festival, Jameson CineFest – Miskolc International Film Festival, MIX Copenhagen LGBT Film Festival, Kino Otok – Isola Cinema International Film Festival, Cinedays Festival of European Film i Riga International Film Festival 2ANNAS. Treći po redu Festival Market ove godine ugostit će Human Rights Film Festival Barcelona čiji će predstavnici direktor produkcije José Prieto i direktor fetsivala Toni Navarro  predstaviti svoj i rad Festivala kolegama iz industrije, kao i široj publici.

 

THE HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL BARCELONA

10. travnja 2017., 17:30, KIC, Preradovićeva 5

Primarni cilj The Human Rights Film Festival Barcelona jest promoviranje empatije i aktivne participacije u društvu prikazujući filmove koji se bave mnogim naličjima ljudske realnosti. Festival Barcelona svojim programom želi utjecati na vrijednosti, ponašanje i pogled na ljudski život. Ovaj događaj postaje centralno mjesto susreta filmaša, aktivista i građana kojim se potiče na dijalog, društveni, ekološki, demokratski i mirotvorni angažman.

The Human Rights Film Festival Barcelona na Festivalu tolerancije predstavit će se i projekcijom njemačkog dokumentarnog filma '#myescape' koji donosi originalne snimke izbjeglica koje su oni sami snimili mobitelima i intervjue u kojima prenose svoje putovanje iz Afganistana, Sirije i Eritreje kroz Afriku i Europu. 

Predstavljanje je organizirano u suradnji s Veleposlanstvom Španjolske u Hrvatskoj.

 

 

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb