Volonteri

Udruga od početka potiče volonterski rad kojim se, bez obzira na nacionalnost, religiju, socioekonomski status i dob, doprinosi stvaranju pozitivnih promjena u društvu.

Organizator je primijetio da je volontiranje najvećim dijelom popularno kod studenata i mlađeg, uglavnom nezaposlenog dijela društva, kako na ovome, tako i na drugim kulturnim projektima u državi. U želji da se volonterski rad prepozna te potakne i kod osoba treće životne dobi, Festival je u svom četvrtom izdanju uveo novu praksu razvijanja međugeneracijske solidarnosti putem volontiranja u kulturi. Ideju smo promovirali posjećujući umirovljeničke domove i afirmirajući njihove štićenike da se aktivno uključe u organizaciju i realizaciju projekta jer je potreba društva u cjelini da osobe starije životne dobi ponovno postanu aktivne te se shodno tome osjećaju još uvijek potrebnima i društveno korisnima.

Od 2010. godine na projektu volontiraju sve dobne skupine; najmlađi volonter imao je 12 godina, a najstarija volonterka do sada bila je u 83. godini života. Ovim smo dokazali da je želja i mogućnost volontiranja pripadnika starije životne dobi od neprocjenjivog značaja kako za njihovu integraciju u društvo, tako i za Festival s obzirom na njihovo bogato životno iskustvo. Obostrano zadovoljstvo i pozitivna iskustva potiču nas na daljnje unapređenje ovoga segmenta Festivala.

Možemo se pohvaliti volontiranjem i brojnih uglednih građana iz RH, pa čak i svijeta koji su svojim znanjem i vještinama doprinijeli konačnoj kvaliteti realizacije programa. Organizator posebnu brigu vodi upravo o onima čiji rad, znanje i vrijeme izuzetno cijeni te nam se volonteri iz godine u godinu vraćaju i potiču svoju okolinu da nam se priključi. Da u tome uspijevamo svjedoči činjenica da su natječaji svake godine zatvoreni prije isteka natječajnoga roka. Volonterima su tijekom Festivala osigurani topli obroci i piće.

Kroz godinu na projektu volontira 70-ak volontera. Zainteresirani volonteri mogu se prijaviti popunjavanjem on-line prijavnice koja će biti aktivirana 1. ožujka ili pozivom na telefonski broj 01 4813 658.

Prijave za volontere traju od 1. ožujka do 5. travnja.

Online prijava za volontere

Ime i prezime *
Datum rođenja *
Telefonski broj *
E-mail *
Adresa *
Odaberite status *
Sekcija festivalskog programa u kojem želite volontirati
Upišite osobne razloge za prijavu *
Odaberite neke od ponuđenih razloga *
Upload fotografije i životopisa *
Vaša slika (jpg format) * Odaberite
Vaš životopis (doc, docx, rtf, txt, pdf) * Odaberite
Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb