Preko mora

Preko mora

Režija: Nicolo Donato

Vrijeme prikazivanja: 11.04.2018. 18:30

Kino prikazivanja: Kino Europa

Vrijeme trajanja: 85 min

Gostovanje uz projekciju: Nicolo Donato

Nagrade: Jerusalem Jewish Film Festival, Ekaterinburg Jewish Film Festival, Denver Film Society, Moscow - Royal Danish Embassy, Rügen International Film Festival, Odessa Jewish Film Festival, Montone Umbria Film Festival, Boca Raton Jewish Film Festival, Göteborg International Film Festival, Atlanta Jewish Film Festival, Lübeck, Nordische Filmtage

Sinopsis:

Arne Itkin je slavni židovski jazz glazbenik koji 1943. živi u Kopenhagenu skupa sa svojom suprugom Miriam i njihovim sinom Jacobom.

Počinju se širiti glasine da će Nijemci deportirati danske Židove. Kada se glasinu počnu ostvarivati, primorani su pobjeći iz svog doma u grad Gilleleje na sjeveru Danske. Obitelj završava u vlaku prema Gilleleje s brojnim drugim židovskim izbjeglicama, ali Gestapo ih zaustavlja. Arne i Jacob su uhvaćeni i razdvojeni od Miriam. U Gilleleje su mnogi ribari spremni prenijeti Židove preko mora u Švedsku. Lokalni kolaboracionisti i Gestapo ovo ubrzo otkriju, djelujući brzo i nemilosrdno. Film se bavi preživljavanjem jedne obitelji i mnogih drugih Židova koji se nadaju da će im stanovnici Gilleleje pomoći.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb