Općenito

 

13. Festival tolerancije - JFF Zagreb

7. – 13. travnja 2019.

 

Karizmatični gosti festivala, zanimljive teme, mnogobrojna i raznovrsna publika, upečatljive diskusije te brojni odlični i zanimljivi filmovi. Kao popratni program očekuju vas još i izložbe, književna predstavljanja i koncerti.

 

7 dana festivala i početak proljeća: preko 65 filmova, Edukacijska jutra, 2 izložbe, diskusije, okrugli stolovi, Festivalski market s 4 gostujuća filmska festivala, 2 koncerta i jedan party za kraj!
 

Festival tolerancije - JFF Zagreb nije samo još jedan filmski festival, već je i društveno angažiran festival koji promiče međukulturalni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno djelovanje i razvoj lokalne zajednice,  te prati društvena, politička i socioekonomska kretanja.

Od svog prvog izdanja, kada je osnovan pod nazivom Festival židovskog filma, bio je i ostao mjesto koje spaja različitu publiku, njeguje različite afinitete i uvjerenja, ali i mjesto na kojem se potiče razmišljanje o drugačijim stajalištima, a od 2015. godine i prakticira otvoreni dijalog o toj i sličnoj problematici. Ukazivalo se i upozoravalo na probleme rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije, antisemitizma, govora mržnje, migranata i njihove asimilacije.

Festival tolerancije pokazuje da nismo svi isti, ali i da trebamo znati prihvatiti naše razlike, otvoreno razgovarati o njima i na taj način ostvariti uspješan suživot.

Posjetite nas već uobičajeno u kinima Europa i Kinoteka te za 7 festivalskih dana gledajte filmove, produbite znanje, potražite izložbu na ulicama grada Zagreba. Jednostavno: saznajte nešto novo i sagledajte stvari iz nekog drugog kuta.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Narativni izvještaj za 12. Festival tolerancije možete pronaći ovdje.

 

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb