Nevidljivi

Nevidljivi

Režija: Claus Räfle

Vrijeme prikazivanja: 10.04.2018. 21:00

Kino prikazivanja: Kino Europa

Vrijeme trajanja: 110 min

Nagrade: Favorit publike – Srebrna nagrada Mill Valley Film Festivala 2017, Atlanta Jewish Film Festival, Miami Jewish Film Festival, 2018 East Bay International Jewish Film Festival, Palm Beach Jewish Film Festival, Jerusalem Film Festival, Santa Barbara Jewish Film Festival, Lenore Marwil Detroit Jewish Film Festival, Festival de Cannes

Sinopsis:

Berlin, veljača 1943.: Nacistički režim proglašava glavni grad Reicha „slobodnim od Židova“. U tom povijesnom trenutku 7000 Židova uspjelo je otići u podzemlje. Gotovo 1700 njih preživjet će strahote rata u Berlinu. Film Nevidljivi donosi priče četvero svjedoka tog vremena. Hanni Lévy, koja je upravo napunila 17 godina, izgubila je oba roditelja. Zahvaljujući svojoj obojenoj plavoj kosi, ona je gotovo nevidljiva svojim progoniteljima i šeće se po Ku’dammu da joj prođe vrijeme. Cioma Schönhaus također je otišao u podzemlje i vodi pustolovan život koji se sastoji od kupnje jedrilice i večera u najboljim berlinskim restoranima te postaje krivotvoritelj putovnica kojima spašava živote desetaka drugih Židova.

I dok se Eugen Friede pridružio pokretu otpora koji dijeli letke protiv vlade, Ruth Arndt danju sanja o životu u Americi, a noću se pretvara da je ratna udovica i poslužuje gurmansku hranu na crnom tržištu u stanu nacističkog časnika.

Ova dramatična uprizorenja isprepletena su s upečatljivim intervjuima sa stvarnim ljudima čiji su životi inspirirali ovaj film. Dvije razine stapaju se u jedan intenzivan i potresan igrani film i povijesnu počast svjedocima – od kojih je dvoje još živo.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb