Edukacijska jutra

Uvidjevši značaj posebne brige o mladima kao najznačajnijeg segmenta u razvoju demokratskog društva, jednom od bitnijih cjelina Festivala od 2009. godine postaju Edukacijska jutra, obrazovni program kojim se želi mladima i najmlađima govoriti o strahotama holokausta kako bi iz te tragične epizode svjetske povijesti naučili više o prihvaćanju različitosti i pristupanju svakom čovjeku kao pojedincu vrijednom poštovanja. Upravo se kroz edukaciju najmlađih, na multimedijalan i multidisciplinaran način, progovara o nepravdama nacističkih režima, potiče se zdrava komunikacija, razvijanje tolerancije i razumijevanja, posebice u današnje vrijeme kada smo svjedoci porastu nasilja među mladima, diskriminaciji, jačanju desničarskih ideologija te pogotovo ksenofobiji i aktualnog pitanja izbjeglica.

Festival tolerancije - Ljubljana u svojem programu donosi čak tri Edukacijska jutra, na tri naizgled različite, ali opet vrlo bliske teme.

 

Projekt je sufinanciran od strane fonda Europa za građane – Europsko sjećanje / EACEA European Remembrance.
 
2. Festival tolerancije Ljubljana

Branko Lustig:
Svjedočanstvo preživjelog

18.01.2016. 11:00

Branko Lustig, preživjeli Holokausta i predsjednik Festivala tolerancije, održat će predavanje o vlastitom iskustvu iz koncentracijskih logora nacističkog režima.  Upravo ono mora biti upozorenje budućim generacijama.

2. Festival tolerancije Ljubljana, Mini teater

Mirko Ilić:
Simboli mržnje

19.01.2016. 11:00

Predavanje gosp. Mirka Ilića, ilustratora, grafičkog dizajnera i predavača već tri godine puni dvorane, a sudionika i zainteresiranih je svake godine sve vise i vise. O simbolima mržnje progovara kroz brojne publikacije, kao i predavanja u regiji...

2.Festival tolerancije Ljubljana, Mini Teater

Frank Stern:
Sjećanje kroz film

20.01.2016. 10:00

Frank Stern usavršio se u držanju predavanja uz pomoć kratkometražnih filmova, čije priče i vizualnu moć smatra iznimno važnim sredstvima za poučavanje i dopiranje do mlađih generacija, na taj način omogućavajući nove dimenzije učenja povijesti i emocionalne identifikacije.

Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb