Tko je tko

BRANKO LUSTIG (Osijek, 1932.), predsjednik Festivala 

(volonter)

Jedan je od najpoznatijih kulturnih djelatnika Republike Hrvatske u svijetu te brojnim svjetskim nagradama nagrađivani producent (dobitnik Oscara i BAFTA-e za filmove „Schindlerova lista“ i „Gladijator“ te jednog Emmyja). U sklopu 8. izdanja Festivala, 2014. godine, primio je visoko francusko odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti (d'Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres). Dugi niz godina djelovao je u Hollywoodu, gdje je kao član Akademijine komisije za kandidaturu filmova za nagradu Oscar sudjelovao u njezinu radu. Karijeru je započeo kao voditelj snimanja u Jadran filmu te je kao glavni organizator i direktor filma sudjelovao na gotovo svim stranim produkcijama filmova na području bivše Jugoslavije, poput „Sofijinog izbora“ Alana J. Pakule i „Limenog bubnja“ Volkera Schlöndorffa. U SAD-u je blisko surađivao s istaknutim redateljima poput Stevena Spielberga, Ridleyja Scotta i drugih. Uz Stevena Spielberga, jedan je od inicijatora Shoa fondacije u Los Angelesu. Radio je na brojnim poznatim filmovima kao što su: „Pad crnog jastreba“, „Hannibal“, „Mirotvorac“, „Kraljevstvo nebesko“ i „Američki gangster“ te serijama „Vjetrovi rata“ i „Rat i sjećanja“. U lipnju 2009. godine primio je počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu za izniman doprinos filmskoj umjetnosti i promociji hrvatskog filma u svijetu. Zbog svoje izuzetne stručnosti, ali i židovskog podrijetla te iskustva iz najzloglasnijih nacističkih logora, kao volonter se angažirao u funkciji predsjednika Festivala tolerancije. Glavni je selektor filmskog programa, predavač na Edukacijskim jutrima i filmskoj radionici te savjetnik za izložbe, diskusije i ostale programe.

NATAŠA POPOVIĆ (Zagreb, 1974.), osnivačica Festivala tolerancije i izvršna direktorica

(predsjednica Udruge, zaposlena u Udruzi od 2008.)

Diplomirala je na Grafičkom fakultetu 2000. godine. Dugi niz godina radila je u struci kao grafička dizajnerica i umjetnička direktorica u etabliranim PR agencijama i tvrtkama. Dugo vremena je bila grafička urednica brojnih kulturnih i manjinskih časopisa. Početkom 2007. godine osnovala je prvi regionalni Festival židovskog filma. Njezina prvobitna odgovornost je stvoriti viziju za sve segmente rada Udruge i Festivala te tu viziju komunicirati s kolegama, kulturnim industrijama, medijima i javnošću. Upravlja različitim odjelima te implementira nove programe i poboljšava razvoj postojećih, na lokalnoj i regionalnoj razini. Ostale dužnosti uključuju produkciju festivala, monitoring nad aktivnostima programa i projekata te  komunikaciju s partnerima, sponzorima i donatorima. Određuje ključne čimbenike potrebne za uspjeh svih programa. 

LUKA RINČIĆ (Zagreb, 1982.), koordinator filmskog i voditelj obrazovnog programa

(zaposlen u udruzi od 2011.)

Diplomirao je 2006. na Fakultetu političkih znanosti, studij politologije. Od 2009. godine radi kao novinar za Poslovni dnevnik, da bi se u travnju 2011. godine priključio Udruzi Festival suvremenog židovskog filma kao koordinator obrazovnog programa. Iza sebe ima 60 uspješno organiziranih Edukacijskih jutara u 16 različitih hrvatskih gradova te pet država regije. 2012. godine postaje i koordinator filmskog programa te sudjeluje u pisanju aplikacija za natječaje. Zadužen je za tehniku i logistiku filmskog programa, koordinaciju s distributerima, prevoditeljima, moderatorima i tehničkim osobljem te je voditelj kina Europa na Festivalu tolerancije. Na projektu je stalno zaposlen.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb